Leta i den här bloggen

torsdag

Race of a Liftime - ett måste!

Så här i halvtid är det i Barack Obamas första mandatperiod som amerikansk president är det intressant att gå tillbaka och minnas hur det gick till när Obama erövrade Vita Huset.

John Heilemann och Mark Halperin har i Race of a Liftime skrivit en berättelse om det amerikanska presidentvalet 2008. Det är en väldigt intressant bok som på ett bra sätt beskriver valrörelsens upp och nedgångar. Efter att ha läst boken får man en bra bild av varför valet gick som det gick, men inser också att det inte var någon enkel resa för Obama.

Boken påminner om vilken betydelse Sarah Palin hade för att ge ny kraft till John McCains valkampanj, men påminner också om hur grunda hennes kunskaper var om viktiga politiska sakfrågor. Den ger bilden av en hur de olika kampanjerna fungerade, hur Bill Clinton påverkade Hillary Clintons kampanj och hur den ekonomiska kris som exploderade under valkampanjen hanterades av de båda presidentkandidaterna.

Race of a Lifetime bygger på mer än tvåhundra intervjuer med personer som varit med under valkampanjen i olika egenskaper, bland annat kandidaterna själva. Ett måste för den som är intresserad av amerikansk politik.

Köp Race of a Lifetime: Bokus, Adlibris, Bokia, Amazon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ticnet